Vita de vie - Struguri de vin Rosu

CABERNET SAUVIGNON

Disponibilitate:
indisponibil
Pret: 15.00 RON TVA inclus

Strugurii Cabernet Sauvignon fac parte din categoria strugurilor de vin rosu. Soi vechi francez, cunoscut de pe vremea cardinalului Richelieu, cultivat in regiunea viticola Bordeaux, podgoria Medoc.
Soi cu perioada relativ lunga de vegetatie (175-195 zile) timp in care necesita 3400-3800C temperatura globala. Are vigoare mare de crestere si fertilitate mijlocie 65-70% lastari fertili. Matureaza foarte bine lemnul lastarilor, pe lungimi mari, circa 80% incat lemnul coardelor devine dens si tare si diferentiaza mugurii de rod de la baza.
Prin urmare, la altoire necesita o perioada mai lunga de umectare si totodata manifesta o oarecare toleranta la filoxera, incat se poate cultiva si pe radacini proprii pe terenurile nefiloxerate (psamosoluri solificate). Dezmugureste tarziu, catre sfarsitul lunii aprilie, parga strugurilor incepe in august, iar maturarea deplina se realizeaza la 4 saptamani dupa soiul Chasselas Dore (epoca a V-a).
Rezistente biologice : are toleranta buna la ger (-20, -22C), foarte rezistent la seceta, toleranta buna la oidium si putregaiul cenusiu al strugurilor, sensibil la mana, mijlociu rezistent la molii si acarieni
Se cultiva cu rezultate bune in podgoriile subcarpatice din sudul tarii, in soluri scheletice si sarace, in cele antropice, desfundate, feruginoase si in cele terasate.
Productiile de struguri care se obtin sunt in general mici, 6 - 10 t/ha si fluctuante.
Tehnologic, este un soi de inalta calitate deoarece acumuleaza la maturarea deplina 200 - 220 g/l zaharuri, iar prin supramaturare atinge 270 g/l si chiar 300 g/l, cu aciditatea totala echilibrata de 4 - 6 g/l H2SO4


IMPORTANT! Marfa se livreaza cu radacina ambalata!

Opiniile cumparatorilor

Deocamdata nu exista opinii pentru acest produs.