Arbusti fructiferi - Agris

AGRIS ROSU ROLANDA

Disponibilitate:
indisponibil
Pret: 10.00 RON TVA inclus

Agrisul face parte din categoria arbustilor fructiferi puternic ramificat, prevazut cu ghimpi lungi de 7-15mm, dipusi cate unul sau trei la baza mugurelui, pe tulpini. Formatiunile fructifere se formeaza pe lemn de 2 ani, dau productii mari intre 3-6 ani, dupa care se usuca si trebuie inlocuite cu cresteri noi.
Fructul este o baca polisperma, de consistenta moale, de culoare verde, galbuie sau roza si se maturizeaza la sfarsit de iunie si inceputul lui iulie. Toate soiurile sunt autofertile.
Productiile maxime de fructe se obtin intre anii 5-7 de la plantare si sunt de 4-6 kg/tufa, respectiv 12-15t/ha.
Agrisul se inmulteste prin butasi semilemnificati, marcote, despartirea tufei si altoire in T in luna august, cu mugure detasat cu scutisor sau cu varf de lastar lemnificat. Altoirea agrisului se foloseste la obtinerea de arbusti cu trunchi de 25-50cm, iar ca portaltoi se alege specia Ribes aureum.
Rolanda (piros koszmete kep): Este un soi cu coacere timpurie,fructele sunt mari, ovale, cu pulpa rosie, deosebit de aspectuosi si gustosi. Are crestere viguroasa,rezistenta buna la fainare. Produce abundent.

IMPORTANT! Marfa se livreaza cu radacina ambalata!

Opiniile cumparatorilor

Deocamdata nu exista opinii pentru acest produs.