Vita de vie - Struguri de masa Alb

ITALIA

Disponibilitate:
indisponibil
Pret: 15.00 RON TVA inclus

A fost creat in Italia de catre amelioratorul ANTONIO PIROVANO in anul 1911, prin hibridarea soiurilor Bicane x Muscat de Hamburg. S-a urmarit obtinerea unui soi pentru struguri de masa cu boabe mari, albe si gust de muscat.
Soi viguros cu perioada lunga de vegetatie (190-200 zile) si cerinte mari fata de temperatura, peste 1700 C temperatura utila.
Fertilitate mijlocie, 57-60% lastari fertili si productivitatea mare.
Fenofazele de vegetatie : dezmugurire mijlocie, periaoda 10-20 IV; parga strugurilor se declanseaza la inceputul lunii august; procesul de maturare decurgand lent, pana la sfarsitul lunii septembrie (epocaVI).
In timpul infloritului necesita temperaturi ridicate de 18-20C, altfel soiul este predispus la margeluire.
Toleranta slaba la ger (-14,-18C);foarte sensibil la mana si oidium; sensibil la atacurile acarienilor si moliilor strugurilor; sensibil la seceta.
Productiile de struguri care se realizeaza la acest soi sunt mari, de peste 20 t/ha, din care productie marfa 83 - 85%. Realizarea productiilor mari de struguri este asigurata numai in conditii de irigare.
Maturarea strugurilor este tarzie, epoca a VI -a. Acumuleaza cantitati mijlocii de zaharuri 165 - 170 g/l, iar aciditatea ramane echilibrata intre 5.5 - 5.8 g/l H2SO4.
Durata de conservabilitate a strugurilor pe butuc este de 2 - 3 saptamani. La recoltare si transport, strugurii trebuie manipulati cu atentie, deoarece boabele se pateaza usor la cea mai mica lovire. Strugurii se comporta bine la pastrare.
Soiul Italia face parte din categoria strugurilor de masa.

IMPORTANT! Marfa se livreaza cu radacina ambalata!

Opiniile cumparatorilor

Deocamdata nu exista opinii pentru acest produs.