Coșul meu:
(gol)
Bine ai venit
Login
sau
Crează cont
Acasa
Despre noi
Sfaturi practice
Cum cumpar
Contul Meu
Contact
Categorii
Pomi fructiferi
Mar
Par
Gutui
Prun
Cires
Visin
Cais
Piersic
Nectarin
Migdal
Nuc
Arbusti fructiferi
Agris
Alun
Coacaz negru
Coacaz rosu
Mur
Zmeur
Trandafiri
Floribunda
Parc
Teahibrizi
Urcatori
Vita de vie
Struguri de masa Alb
Struguri de masa Negru
Struguri de masa Rosu
Struguri de vin Alb
Struguri de vin Rosu
Soiuri rezistente
Apirene (fara samburi)
Arbusti ornamentali
Thuia
Cupressocyparis Leylandii
Cupressocyparis Castlewellan Gold
Leandru
Vita de vie - Struguri de vin Rosu
MERLOT
Disponibilitate:
indisponibil
Pret:
15.00 RON
TVA inclus
Adauga in cos
Descriere
Este soi vechi francez din regiunea viticola Gironde-Bordeaux, podgoria Medoc, unde se cultiva alaturi de Cabernet Sauvignon si Malbec si se obtin renumitele vinuri din aceasta zona.
Soiul Merlot are perioada mijlocie de vegetatie (170-180 zile) necesitand 2600-2800C temperatura activa. Are vigoare mare de crestere si dezvolta un frunzis bogat. Prezinta fertilitate buna 70-75% lastari fertili si productivitate mai mare decat Cabernet deoarece strugurii sunt mai mari. Dezmugureste tarziu, catre finele lunii aprilie, parga strugurilor incepe devreme, in primele zile ale lunii august, iar maturarea deplina se realizeaza la circa 3-4 saptamani dupa soiul Chasselas Dore (epoca a IV-V-a).
Rezistente biologice : soi cu rezistenta slaba la ger (-16, -18C) si la seceta, sensibil la mana, mijlociu rezistent la fainare si putregai, sensibil la molii si acarieni.
Se cultiva cu preponderenta in sudul Moldovei si in Muntenia si Oltenia.
Are nevoie de terenuri fertile si cu umiditate asigurata. Se conduce pe tulpini inalte si semiinalte.
Tehnologic este soi de calitate, dar care nu atinge nivelul soiului Cabernet Sauvignon.
Productiile de struguri variaza in functie de arealul de cultura, de la 6 - 8 t/ha la Minis, la 16 - 18 t/ha la Odobesti.
La maturarea deplina acumuleaza 190-200 g/l zaharuri cu aciditate de 4.4 - 5.5 g/l H2SO4. Datorita pielitei subtiri, boabele pierd usor apa, putand atinge concentratii in zaharuri de 220 - 240 g/l.
IMPORTANT! Marfa se livreaza cu radacina ambalata!
Opiniile cumparatorilor
Deocamdata nu exista opinii pentru acest produs.