Vita de vie - Struguri de vin Alb

RIESLING

Disponibilitate:
indisponibil
Pret: 15.00 RON TVA inclus

Soiul este adaptat climatului temperat continental. Are perioada mijlocie spre lunga de vegetatie (170-185 zile), necesitand 2600-3650C temperatura globala. Vigoarea de crestere este mijlocie si fertilitatea ridicata, 80-85% lastari fertili, frecvent avand 2-3 etaje de inflorescente pe lastar.
Matureaza foarte bine lemnul lastarilor si diferentiaza mugurii de rod de la baza coardei pretandu-se la taierea speronata. Dezmugureste tarziu, la sfarsitul lunii aprilie, inceputul lunii mai, parga strugurilor are loc in a doua parte a lunii august, iar maturarea deplina se realizeaza la 3-4 saptamani dupa soiul Chasselas Dore (epoca a IV-V-a).
Rezistente biologice : buna la ger (-20,-22C), slaba la seceta, fenumenul manifestandu-se prin caderea prematura a frunzelor, catre sfarsitul lunii august; mijlociu rezistent la mana si fainare, sensibil la putregaiul cenusiu al strugurilor.
Soiul Riesling Italian se caracterizeaza printr-o mare plasticitate ecologica, cultivandu-se cu rezultate bune in aproape toate podgoriile, cu exceptia celor din NV tarii, unde nu reuseste sa matureze suficient de bine strugurii.
In zonele secetoase necesita obligatoriu irigarea, ceea ce poate duce la sporuri de productie de pana la 40 - 43 %.
Tehnologic, soiul se comporta diferit, in functie de arealul de cultura. Productiile variaza de la 9 t/ha la Minis, pana la 20 t/ha la Odobesti, cu o medie de 11 - 13 t/ha.
Acumularile de zaharuri sunt si ele diferite de la 170 g/l, in contextul unei aciditati totale a mustului ridicata, de la 6 - 7 g/l H2SO4, pana la 200 g/l si valori ale aciditatii mai echilibrate, de 4-5 g/l H2SO4.
Are capacitate de supramaturare cand poate atinge 220 - 240 g/l zaharuri. Ca urmare, soiul Riesling Italian asigura o gama larga de vinuri : seci, demiseci, demidulci, sau poate fi folosit ca materie prima pentru spumante, ori distilate invechite din vin.

IMPORTANT! Marfa se livreaza cu radacina ambalata!

Opiniile cumparatorilor

Deocamdata nu exista opinii pentru acest produs.