Soiul se cultiva pe suprafete mari in Franta, regiunea viticola Bordeaux, podgoria Sauternes, pentru obtinerea vinurilor dulci; de unde se pare ca isi are si originea.
Soi cu perioada mijlocie de vegetatie (165-175 zile), avand nevoie de 2600-3400C temperatura activa. Prezinta vigoare mijlocie de crestere si fertilitate buna, 60-70% lastari fertili. Dezmugureste in a doua decada a lunii aprilie, parga strugurilor are loc devreme, la inceputul lunii august, iar maturarea deplina se realizeaza la 2-3 saptamani fata de soiul Chasselas Dore (epoca a IV-a la Petit Sauvignon) si mai tarziu cu circa o saptamana la Gros Sauvignon (epoca a V-a).
Rezistente biologice : sub aspectu rezistentei la ger s-au constat diferente intre cele doua forme, mai rezistent fiind Petit Sauvignon (-20,-22C), si ceva mai sensibil Gros Sauvignon (-18, -20C). Are rezistenta mijlocie la seceta si fainare, sensibil la mana, putregaiul cenusiu si moliile strugurilor.
Este un soi cosmopolit, prefera versantii cu expozitie sudica, sau sud - vestica, bine insoriti, care asigura conditii pentru supramaturarea strugurilor.
Tehnologic, este un soi de inalta calitate. Acumuleaza cantitati mari de zaharuri 195 - 220 g/l, aciditatea totala a mustului fiind echilibrata de 4.5 - 5.5 g/l H2SO4 fapt care permite cultura sa si in zonele mai secetoase (ex. Murfatlar).
Vinurile obtinute au o aroma fina, caracteristica. Pentru obtinerea vinurilor demidulci si dulci este necesara supamaturarea si botritizarea strugurilor, pierderile de recolta fiind de 8 - 17 %, compensate insa prin calitatea vinurilor obtinute.
Soiul Sauvignon Blanc face parte din categoria strugurilor de vin.
IMPORTANT! Marfa se livreaza cu radacina ambalata!