Vita de vie - Struguri de vin Alb

SAUVIGNON BLANC

Disponibilitate:
indisponibil
Pret: 15.00 RON TVA inclus

Soiul se cultiva pe suprafete mari in Franta, regiunea viticola Bordeaux, podgoria Sauternes, pentru obtinerea vinurilor dulci; de unde se pare ca isi are si originea.
Soi cu perioada mijlocie de vegetatie (165-175 zile), avand nevoie de 2600-3400C temperatura activa. Prezinta vigoare mijlocie de crestere si fertilitate buna, 60-70% lastari fertili. Dezmugureste in a doua decada a lunii aprilie, parga strugurilor are loc devreme, la inceputul lunii august, iar maturarea deplina se realizeaza la 2-3 saptamani fata de soiul Chasselas Dore (epoca a IV-a la Petit Sauvignon) si mai tarziu cu circa o saptamana la Gros Sauvignon (epoca a V-a).
Rezistente biologice : sub aspectu rezistentei la ger s-au constat diferente intre cele doua forme, mai rezistent fiind Petit Sauvignon (-20,-22C), si ceva mai sensibil Gros Sauvignon (-18, -20C). Are rezistenta mijlocie la seceta si fainare, sensibil la mana, putregaiul cenusiu si moliile strugurilor.
Este un soi cosmopolit, prefera versantii cu expozitie sudica, sau sud - vestica, bine insoriti, care asigura conditii pentru supramaturarea strugurilor.
Tehnologic, este un soi de inalta calitate. Acumuleaza cantitati mari de zaharuri 195 - 220 g/l, aciditatea totala a mustului fiind echilibrata de 4.5 - 5.5 g/l H2SO4 fapt care permite cultura sa si in zonele mai secetoase (ex. Murfatlar).
Vinurile obtinute au o aroma fina, caracteristica. Pentru obtinerea vinurilor demidulci si dulci este necesara supamaturarea si botritizarea strugurilor, pierderile de recolta fiind de 8 - 17 %, compensate insa prin calitatea vinurilor obtinute.
Soiul Sauvignon Blanc face parte din categoria strugurilor de vin.

IMPORTANT! Marfa se livreaza cu radacina ambalata!

Opiniile cumparatorilor

Deocamdata nu exista opinii pentru acest produs.