SOI REZISTENT CU CARACTER MIXT MASA-VIN.
Este un soi de vigoare mare, cu corzi lungi.
Frunzele sunt mari, lucioase, de culoare verde inchis.
Strugurii sunt mari (420 g), cu boabele dispuse rar pe ciorchine.
Boabele sunt mari (4,1 g), putin alungite, usor brumate, galben-verzui.
Coaja este tare, pulpa dulce, cu gust tamaios, cu seminte mici.
Soi cu perioada mijlocie de vegetatie (160-170 zile) , fertilitate mijlocie (60-65 % lastari fertili), insa foarte productiv.
Matureaza strugurii in a doua jumatate a lunii august (epoca II - III -a).
Productiile realizate sunt mari 20-23 t / ha, din care circa 85-90 % constituie productie marfa.
La maturarea de consum acumuleaza 150-160 g/l zaharuri, concentratiile ajungand la maturarea deplina la 180-190 g/l.
Aciditatea totala a mustului este echilibrata 4.5 - 5.0 g/l H2SO4 .
Este rezistent la ger, dar prefera pozitiile insorite si adapostite.
Este foarte rezistent la micoze, boabele nu putrezesc.
Se poate cultiva si fara tratamente. Avand o crestere viguroasa necesita taieri atente.
Soiul este destinat pentru consum in stare proaspata.
Soiul Muscat de Poloskei face parte din categoria struguriilor de masa.
IMPORTANT! Marfa se livreaza cu radacina ambalata!