Vita de vie - Apirene (fara samburi)

SULTANINA

Disponibilitate:
indisponibil
Pret: 15.00 RON TVA inclus

Este un soi foarte vechi de provenienta asiatica, cu struguri mari si foarte aspectuosi, folositi la producerea stafidelor si pentru consum in stare proaspata.
Strugurii sunt lungi, mari, cilindro - conici, cu ramificatiile secundare uneori mai dezvoltate incat devin ramurosi.
Boabele de marime mijlocie, ovale, colorate in galben ca ceara si acoperite cu un strat fin de pruina. Pulpa carnoasa, crocanta, nearomata, cu rudimente de seminte verzi ramase nedezvoltate. Pedicele lungi, subtiri si fragile, incat boabele se desprind impreuna cu ele foarte usor de pe ciorchine.
Soi cu perioada lunga de vegetatie (190 - 200 zile)si cerinte mari fata de caldura : 3200 - 3500 0C temperatura activa. Este foarte viguros si cu fertilitate slaba, numai 30 - 40% lastari fertili. Nu rodeste pe copili.
Rezistente biologice : slaba la ger (-140C) si la mana; mijlocie la oiium si putregaiul cenusiu al strugurilor; buna la seceta.
Dezmugureste devreme, in prima decada a lunii aprilie; maturarea deplina se realizeaza intre 15 si 30 august.
Sultanina alba matureaza strugurii in epoca II - III. Productiile de struguri sunt mijlocii, in functie de formele de conducere a vitelor in plantatii ; 2.5 - 5 t /ha in cazul vasului evazat si capul inaltat Guyot pe semitulpina; 15 - 18 t/ha prin conducerea in tulpina dubla geneveza (C.D.G).
Strugurii acumuleaza cantitati mari de zaharuri (180 - 190 g/l), iar aciditatea este echilibrata (4.5 - 5.0 g/l H2 SO4 ).
Potenţial enologic:
Vin neutru cu aciditate pronunţată, proaspăt. Adeseori ca şi vin de bază pentru vinurile spumoase.
Strugure optim pentru consumul proaspăt ( foarte dulce, aciditate delicată, piele delicată, savoare neutră), şi excepţional pentru consumul ca strugure stafidit, deoarece boabele se usucă uşor şi dau stafide de bună calitate.

IMPORTANT! Marfa se livreaza cu radacina ambalata!

Opiniile cumparatorilor

Deocamdata nu exista opinii pentru acest produs.