Vita de vie - Struguri de vin Alb

TRAMINER ROZ

Disponibilitate:
indisponibil
Pret: 10.00 RON TVA inclus

Acest soi este originar din Tirolul italian, iar denumirea sa provine probabil de la orasul Tramino situat in aceasta zona. Este intalnit pe suprafete extinse in Bavaria - Germania, loc de unde, unii ampelografi cred ca este originar.
Soi cu perioada relativ scurta de vegetatie (160-170 zile), timp in care necesita 2650-3600C temperatura globala. Are vigoare mijlocie, dar cresterile vegetative sunt mici. Fertilitate buna, circa 70% lastari fertili, cu cate 2 inflorescente pe lastar, in schimb productivitatea soiului este scazuta datorita marimii strugurilor. Matureaza foarte bine lemnul coardelor si diferentiaza mugurii de rod de la baza coardei. Dezmugureste tarziu la sfarsitul lunii aprilie, fiind ferit de pericolul brumelor tarzii de primavara. Parga strugurilor are loc devreme, in primele zile ale lunii august, iar maturarea deplina are loc in 2-3 saptamani dupa soiul Chasselas Dore (epoca a IV-a).
Rezistente biologice : are toleranta buna la ger (-20, -22C), sensibil la seceta si mana, mijlociu rezistent la fainare, putregaiul cenusiu si moliile strugurilor.
Soiul Traminer Roz valorifica foarte bine conditiile ecoclimatice ale podgoriilor din Transilvania, aflate la limita nordica de cultura a vitei de vie, unde aroma strugurilor devine fina si discreta.
Productiile de struguri sunt relativ scazute 5 - 8 t/ha, insa pot atinge 12 t/ha.
Este un soi de calitate, la maturarea deplina acumuleaza 195 - 205 g/l zaharuri, iar prin supramaturare poate atinge 250 g/l, cu o aciditate totala de 4.5 - 6.0 g/l H2SO4 incat vinurile obtinute sunt armonioase.
Soiul Traminer Roz face parte din categoria strugurilor de vin.

IMPORTANT! Marfa se livreaza cu radacina ambalata!

Opiniile cumparatorilor

Deocamdata nu exista opinii pentru acest produs.